top of page

Matkaan liittyvät ehdot

Matkalle lähtevä ryhmä suunnittelee lentomatkat kanssani. Jokainen matkalle lähtevä varaa oman matkansa yhdessä ryhmänsä kanssa.  Ryhmän tulee matkustaa samalla lennolla. 

Lento mahdollisuudet: Airfrance Helsinki- Pariisi- Marseille

                                                    Helsinki- Pariisi -Nizza

 

                                    KLM.       Helsinki- Amsterdam-Marseille

                                    Finnair     Helsinki-Nizza

 

Marseiseillen lentokentältä Saint Martin de Castilloniin on matkaa noin 1h45min. Nizzasta tunti enemmän. 

 

Ennen matkalle lähtöä varmista, että sinulla on voimassa oleva passi tai henkilöllisyystodistus. Ajokortti ei käy lailliseksi henkilöllisyystodistukseksi matkustaessa. 

Sinulla pitää olla voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa tapaturmat.

Matkavakuutuksen yhteydessä on hyvä olla voimassa oleva matkatavaravakuutus. 

 

Matkan varaus 

 

Jokainen ryhmämatkalle lähtevä maksaa lentoliput itse. Suunnittelemme yhdessä matka-ajankohdan lähtö- ja paluulennon. Mikäli toivot voit Nizzaan lentäessä jäädä matkasi jälkeen viettämään omatoimista aikaa Nizzaan. Tässä tapauksessa huolehdin sinulle kyydin Nizzan lentokentälle, josta voit jatkaa seuraavaan kohteeseen. 

7 päivän majoituksen ja etukäteen yhdessä läpikäyty matkaohjelman hinta on 1090€. Mahdollisuus myös 5 päivän ohjelmaan toivomusten mukaan hinta 780€.

Hinta sisältää, majoituksen, autokuljetukset, aamiaisen ja illallisen. 

Varatessasi majoitusta maksat varausmaksun, joka on 30% matkan hinnasta, jos varaus tehdään 3kk ennen matkan alkua. Matkakulut tulee maksaa kokonaisuudessaan viimeistään 20 päivää ennen matkaa. 

 

Matkustaessa lentokoneella Ranskaan on tärkeää huomioida muutamia asioita:

 1. Passi ja viisumi: Suomalaisen matkailijan tulee varmistaa, että hänen passinsa on voimassa vähintään 3 kuukautta matkan jälkeen. Jos sinulla on EU:n ulkopuolinen passi varmista tarvitsetko viisumin matkaa varten.

 2. Lentoliput: Varmista, että sinulla on varattuna lentoliput Ranskaan ajoissa. Tutustu myös lentoyhtiön matkatavara sääntöihin, jotta tiedät kuinka paljon matkatavaroita voit ottaa mukaan. Matkaa varatessa on hyvä ottaa matkalipulle lentoyhtiön tarjoama vakuutus, joka kattaa matkasi peruutuksen tai lentoajankohdan vaihdon. 

 3. Tällä hetkellä ei ole Koronaan liittyviä rajoitteita. 

 4. Lentokenttäkuljetukset: Kuljetus lentokentältä Saint Martin de Castilloniin sisältyy matkakuluihin. 

 5. Valuutta: Ranskan valuutta on euro, joten varmista että sinulla on euroja mukanasi tai että voit nostaa niitä automaatista. Matkalle kannattaa varata käteistä jonkin verran. Ranskassa käteisellä maksu on yleisempää, kuin Suomessa. Varsinkin pienet summat ja toreilla on helpompi maksaa käteisellä. Suurimmalla osalla torikauppiaista ottaa vastaan korttimaksuja, mutta toisinaan maksu yhteydet pankkeihin toimii huonosti. 

 6. Matkasi aikana sinulla tulee olla matkavakuutus, joka kattaa matkasi ajaksi mahdolliset sairastumiset, tapaturmat ja matkatavaravahingot.

 7. Voit itse tutustua Ranskan kulttuuriin ja tapoihin ennen matkaasi, jotta voit kunnioittaa paikallisia tapoja ja olla tietoinen käytössä olevista käytännöistä ja säännöistä. Annan mielelläni lisätietoja. 

 

Matkan maksu ja  peruutusehdot ovat seuraavat:

Varatessasi matkaa sinun tulee maksaa 30% matkan majoituksen hinnasta ja varata lentoliput matkalle ryhmälle lähtien henkilöiden kanssa samaan aikaan, jotta varmistatte saman saapumisajan. Jos matka ajoittuu kolmen viikon sisällä matkan varaamisesta majoitus tulee maksaa kokonaisuudessa. 

 • Jos matka peruutetaan 28 päivää ennen matkaa, peritään ennakkomaksusta 20% matkan kokonaishinnasta.

 • Jos matka peruutetaan 14 päivää ennen matkaa tai myöhemmin, peritään peruutuskulut ennakkomaksun suuruisina eli 30% matkan kokonaishinnasta.

Esimerkkitilanteessa, jos matka peruutettaisiin 14 päivää ennen lähtöä, perittäisiin peruutuskuluina ennakkomaksun suuruinen summa eli 30% * 1090€ = 327€ per henkilö. 

 

 

Matkustajan vastuu majoituksessa sisältää useita asioita, joiden huomioiminen edistää matkan sujuvuutta ja mukavuutta. Tässä muutamia tärkeitä asioita, joihin matkustajan kannattaa kiinnittää huomiota majoituksessa:

 1. Huoneen kunto: Matkustajan tulee tarkistaa huoneiston kuntoon saapuessaan majoituspaikkaan ja ilmoittaa välittömästi mahdollisista puutteista minulle. Esimerkiksi rikkoutuneesta kalusteesta, vuotava hana tai WC  sekä puuttuvasta varusteesta on hyvä ilmoittaa viipymättä.

 2. Siisteys: Matkustajan tulee huolehtia huoneen siisteydestä ja jättää se samassa kunnossa, kuin se oli saapuessaan. Huoneessa tulisi pitää siistiä ja järjestystä, sekä huolehtia roskien kierrätyksestä. Käytettyjen pyyhkeiden ja lakanoiden viennistä alakertaan olevaan pyykkikoriin. Matkan aikana sinulla on mahdollisuus käyttää pyykinpesukonetta. 

 3. Tupakointi: Majoituspaikassa tupakointi on kiellettyä sisätiloissa. Mikäli matkustaja haluaa tupakoida, on tärkeää tarkistaa majoituspaikan säännöt ja käytänteet sekä noudattaa niitä.

 4. Turvallisuus: Matkustajan tulee huolehtia omasta ja muiden turvallisuudesta majoituspaikassa. Esimerkiksi palovaroittimen ja hätäuloskäynnin sijainnin tarkistaminen voi olla hyvä idea. Jokaisessa majoituksen huoneessa on palovaroitin. Vanhassa talossa portaat ovat jyrkät ja portaat on varustettu liukuesteellä. Ranskassa voi turvallisesti juoda hanavettä, jos ei jonkin syyn vuoksi muuten ilmoiteta. 

 5. Majoituksessa pyritään säästämään veden ja sähkön kulutusta. Kaikki roskat kierrätetään. 

 

 

Kaiken kaikkiaan matkustajan vastuu majoituksessa liittyy yleisesti ottaen hyvään käytökseen, järkevyyteen ja muiden huomioon ottamiseen. Huolellisuus ja yhteistyö henkilökunnan kanssa auttavat matkan sujumista sujuvasti ja vaivattomasti.

 

Lentomatkustajilla on yleensä mahdollisuus kuljettaa matkatavaroita lennolla. Matkatavaroita voidaan kuljettaa joko ruumassa tai matkustamossa. Ruumassa kuljetettavat matkatavarat ovat yleensä suurempia ja raskaampia, kun taas matkustamossa kuljetettavat matkatavarat ovat yleensä pienempiä ja kevyempiä.

Useimmat lentoyhtiöt asettavat rajoituksia matkatavaroiden määrälle, koosta ja painolle, ja säännöt voivat vaihdella lentoyhtiöittäin. Matkustajien tulee tarkistaa lentoyhtiön verkkosivuilta tai asiakaspalvelusta ennen matkalle lähtöä, mitä matkatavaroiden rajoituksia on.

Matkustajien tulee myös ottaa huomioon, että tiettyjä esineitä ei saa kuljettaa lentokoneessa turvallisuussyistä. Tämä voi sisältää esimerkiksi teräaseita, räjähteitä tai vaarallisia kemikaaleja. Suomesta matkalle lähtiessä Helsinki-Vantaan lentokentällä ei enää tarvitse erikseen pakata nestemäisiä tuotteita. Kaikki tavarat voivat jäädä käsimatkatavara laukkuihin turvatarkastuksen aikana. Ranskassa on kuitenkin vielä vanha käytäntö, jossa sinulla on lupa ottaa 10 x 100ml sisältäviä nesteitä, jotka ovat pakattu läpinäkyvään yhden litran minigrip pussiin. Jotta turvatarkastus sujuu paluu lentokentällä sujuvasti kannatta sinun pakata nesteet jo etukäteen edellä mainitulla tavalla. 

Ennen lentomatkalle lähtöä on hyvä varmistaa, että matkatavarat ovat asianmukaisesti pakattuja ja merkittyjä. Tämä auttaa välttämään mahdollisia vahinkoja tai hävikkiä matkatavaroille. Huomio myös lyhyet lentojen vaihtovälit voivat aiheuttaa matkatavaroille viiveitä jäämällä pois omalta lennoltasi. 

Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
bottom of page